Waiting for August

"De winnaar van de avond is een prachtig gemaakte vérité film, die zijn hoofdpersonages ontwaart aan de hand van de details van het dagelijkse leven. Met evenwicht en nuance toont hij een familie die met de harde economische realiteit leert om te gaan. Maar wat Waiting for August echt speciaal maakt is dat men aan het einde zowel gelachen, als geweend heeft, en bovenal één van de familie is geworden.”

Hot Docs jury statement

Regie: 
Teodora Ana Mihai
Produktie: 
Clin D'Oeil Films
Speelduur: 
88 min.

De 15-jarige Georgiana Halmac woont samen met haar zes jongere broers en zussen in een sociale woningblok aan de rand van de Roemeense stad Bacau. Terwijl hun moeder voor enkele maanden de kost verdient in Italië, wordt de tiener gebombardeerd tot gezinshoofd.

De verantwoordelijkheid voor haar broers en zussen maken een abrupt einde aan Georgiana’s puberteit. Met unieke scènes uit het dagelijkse leven van de 7 kinderen toont Waiting for August hoe fragiel het evenwicht in het gezin bij momenten is, ondanks de verbeeldingskracht en vindingrijkheid waarmee de kinderen hun nieuwe situatie vormgeven.

Facts & Figures: 

Roemeens gesproken. 
Nederlandse, Franse en Engelse ondertitels. 

Contact: 

Clin D’oeil Films – www.clindoeilfilms.be
info@clindoeilfilms.be – 0484 974 442