Vanuit de schaduw

Regie: 
Jelle Janssens en Sofie Hanegreefs
Produktie: 
Andere Wereld Films
Speelduur: 
55 min.

‘Vanuit de schaduw’ is een zoektocht naar solidariteit over de grenzen heen van culturen, generaties en religies. De film vertelt het verhaal van de strijd om uit de schaduw te treden, in dit geval de koolzwarte schaduw van de mijn.

Yannick is vierentachtig en afkomstig uit Oekraïne. Hij is één van de weinige Oekraïners die nog steeds in de oude mijncité woont waar hun gemeenschap ooit floreerde.
Roger, met Sloveense roots, heeft nooit in de mijn gewerkt. Zijn fascinatie voor de solidariteit die leefde in de put, heeft hem gedreven om het mijnwerkersideaal in de spotlights te plaatsen. In Lourdes probeert het Genker Mijnwerkerskoor deze boodschap waar te maken.
Hoessein zat op de mijnschool toen de mijnen sloten. Hij had de keuze: ofwel ging hij de criminele weg op of hij probeerde toch nog iets van zijn leven te maken. 
Ice’s vader liet zijn job als leraar achter in Turkije, om met de liefde van zijn leven te huwen in België. Als compensatie voor het aanzien dat vader genoot, staat Ice onder een enorme druk om het hier als manager te maken. Toch is zij een gepassioneerd en getalenteerd hiphop MC. Een muziekstijl die indruist tegen haar traditionele waarden.

‘Vanuit de schaduw’ is een film die jong en oud, wit en zwart uitnodigt om met elkaar in discussie te gaan met de duidelijke boodschap: ‘respect, is waar het begint.'

Facts & Figures: 

Nederlandse, Engelse ondertitels. 
 

Contact: 

Andere Wereld Films – www.anderewereldfilms.com
anderewereld@gmail.com

Sofie Hanegreefs – 0479 656 489
Jelle Janssens – 0497 042 880