Silent Visitors

"It takes time for a haikyo to mature into real beauty."...

Regie: 
Jeroen Van der Stock
Produktie: 
Savage Film
Speelduur: 
65 min.

Silent Visitors ‘Silent Visitors’ is het portret van vier Japanners gefascineerd door de vele surrealistische, verlaten gebouwen in hun land. Terwijl de film ons onderdompelt in een wereld van vergankelijke schoonheid en verval, is de nasleep van de tsunami nog duidelijk aanwezig.

Regisseur Jeroen Van der Stock: “In de afgelopen decennia hebben vele gebouwen in Japan te kampen met leegstand. Deze moderne ruïnes, ook ‘haikyo’ genoemd, lijken een gevolg te zijn van de Japanse economische depressie, de plattelandsvlucht of meer recent de Tohoku-aardbeving die de verwoestende tsunami veroorzaakte en zo leidde tot de nucleaire ramp in Fukushima Daiichi.

In ‘Silent Visitors’ portretteer ik vier individuen die zeer gepassioneerd zijn over de haikyo. Met hun bezoeken aan deze hedendaagse ruïnes geven ze deels hun eigen unieke persoonlijkheid bloot en reflecteren ze over de Japanse samenleving na de tsunami.

Met deze film wil ik de kijker aanzetten om na te denken over het leven in de moderne samenleving en te bezinnen over zaken als de kracht van de natuur, de vergankelijkheid en verval."

Facts & Figures: 

Engels, Japans gesproken.
Nederlands, Frans, Japans ondertiteld.

Beschikbaar op Blu-Ray, DVD, Digibeta, HDcam.

Extra: 

Q&A met de regisseur.

Contact: 

Savage Film – www.savagefilm.be
info@savagefilm.be – 02 711 42 91