Nollywood aan de Schelde

Nigerianen maken cinema in Antwerpen.

Regie: 
Saartje Geerts
Produktie: 
Associate Directors
Speelduur: 
47 min.

John is een Nigeriaanse immigrant en woont al enkele jaren in Antwerpen.

Zoals al zijn landgenoten is hij een grote fan van Nollywoodfilms. “Nollywood” staat voor de Nigeriaanse filmindustrie, de derde grootste ter wereld. Nollywoodfilms komen recht uit het hart. Ze worden snel en een met extreem laag budget gemaakt, en vertellen uit het leven gegrepen verhalen met een sterke moraal. Johns grote droom is een beroemde en gerespecteerde Nollywood filmmaker te worden, en zo een leven op te bouwen in Europa.

Maar dan raakt hij verwikkeld in een onverkwikkelijke zaak. Hij wordt gearresteerd en veroordeeld wegens aanzet tot prostitutie en medeplichtigheid aan mensenhandel.

Na zijn straf te hebben uitgezeten, besluit hij een film, te maken over zijn verhaal: “Desperate Heart”. Door de manier waarop John zijn verhaal verfilmt, aangevuld met commentaar van zijn vrienden/filmacteurs en met onafhankelijke getuigenissen uit Nigeria, komen we te weten wat er geleid heeft tot Johns veroordeling, en welke offers zijn landgenoten willen brengen voor een ticket naar Europa.

Is John echt schuldig? En kan hij met deze film het respect terugverdienen waar hij zo naar verlangt?

Nollywood aan de Schelde licht een tip van de sluier op aan de hand van vier verassende thema’s: immigratie, prostitutie, religie en… film.

Facts & Figures: 

Engels, Nederlands, Edo gesproken.
Nederlands, Engels, Duits ondertiteld.
Kleur.

Beschikbaar op digibeta, DVD. 

Extra: 

Omkadering door regisseur. 
Een echte Nollywood-film.

Contact: 

Associate Directors – www.adirector.eu
info@adirector.eu – 03 236 66 63