Junior

Kop op Junior, we hebben mekander nog”... 

Regie: 
Sien Versteyhe
Produktie: 
Lionheart Productions
Speelduur: 
54 min.

Jean-Pierre Bauwens Junior, huidig wereldkampioen boksen in de lichtgewichtklasse bij de jeugd, vecht voor een beter leven voor zijn 4 autistische broers en zussen. Zijn ultieme droom is het bijeenboksen van een groot en aangepast huis voor zijn bijzondere familie.

In dit intieme en integere portret van deze ruwe bolster met een blanke pit, leren we de jonge bokser kennen als een man van weinig woorden. Als oudste van een gezin met 7 kinderen, laat Junior zich vooral opmerken door zijn uitzonderlijke daden. De intensiteit waarmee hij enerzijds in de boksring staat en anderzijds de zorg voor zijn broers en zussen opneemt, is ongezien. Zijn liefde voor zijn familie en vooral voor zijn zwaar autistische broer Claude, brandt hem vooruit en tilt zijn prestaties naar een onwaarschijnlijk niveau.

Ondanks de zichtbaar moeilijke thuissituatie in hun krappe werkmanshuisje in de Gentse volksbuurt Malem, maakt het buitengewone gezin er samen het beste van. Hun pad ligt al sinds lange tijd bezaaid met tegenslagen, die ze tot nu toe één voor één hebben overwonnen. Niets lijkt hen uit evenwicht te brengen. Maar dan slaat het noodlot toe. Een ingrijpende gebeurtenis zet Juniors wereld en die van de rest van zijn familie op zijn kop.

De documentaire ‘Junior’ toont de rauwe confrontatie van een liefdevol gezin met de harde werkelijkheid.

Facts & Figures: 

Nederlands gesproken. 
Nederlands, Engels ondertiteld. 
Kleur. 

Beschikbaar op DVD, DCP, Digibeta. 

Extra: 

Q&A met regisseur en/of producent.

Een omkaderingsprogramma kan worden aangeboden in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Autisme.

Contact: 

Lionheart Productions – www.lionheart.be
info@lionheart.be – 0477 211 161