How to fall apart

Het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen.

Regie: 
Sofie Hanegreefs & Jelle Janssens
Produktie: 
Andere Wereld Films
Speelduur: 
65 min.

How To Fall Apart, a true love story is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen. Jelle en Sofie zijn twee filmmakers met een gedeeld verleden als koppel, die ook elk een eigen trauma te verwerken hebben. Toen Sofie zes jaar was, pleegde haar moeder zelfmoord. Dit trauma speelde ook een grote rol in haar breuk met Jelle. Deze verzeilt na het einde van de relatie in een verlammende depressie. In deze toestand treft Sofie hem aan tijdens de voorbereiding van een volgende filmopdracht.

 

Samen vertrekken ze naar het eiland Lesbos voor een ontmoeting met de therapeut Bob Vansant, die daar zijn praktijk heeft gevestigd. Ter plekke worden ze onherroepelijk geconfronteerd met hun problemen. Al gauw wordt echter duidelijk dat Bob hen kan helpen. Het duo besluit de camera op zichzelf te richten, en zo neemt hun project een onverwachte wending. Het ex-koppel gaat in dialoog - als personages in hun eigen film, maar ook als voormalige partners die hun vriendschapsband een nieuwe invulling geven. Jelle geeft Sofie een inzicht in de denkwereld van haar depressieve moeder.

 

Zelf leert hij dat zijn depressie voortkomt uit een gevoel van kwaadheid op zichzelf en de wereld. Door deze gevoelens te uiten kan hij terug uit het dal kruipen. Jelle en Sofie leren van elkaar hoe ze elk hun eigen weg kunnen gaan. De vertrouwensband die ontbrak toen ze samen waren, hebben ze tijdens het maken van de film eindelijk kunnen opbouwen. En zo wordt How To Fall Apart, a true love story een inspirerende how-to die aantoont hoe een depressie toch een positief keerpunt in het leven kan betekenen.

Facts & Figures: 

Nederlands gesproken
Nederlandse en Engelse ondertitels beschikbaar
Beschikbaar op DCP en DVD

Contact: 

Contact: Anderewereldfilms
anderewereld@gmail.com