Home and Away

Over wonen, thuis, privacy en dierbare objecten. Deze film onderzoekt de relatie tussen mens en object bij hedendaagse nomaden.

Regie: 
Ann Van de Vyvere
Produktie: 
Off World, Kaaitheater, GlobeAroma
Speelduur: 
75 min.

Home and Away vertelt het verhaal van 10 objecten en hun eigenaar.

De mens onderscheidt zich van het dier door het verzamelen van objecten. Elke mens sleurt iets met zich mee, ongeacht waar men vandaan komt of waar men naartoe gaat. Dat doen dieren niet en mensen wel omdat ze daarmee hun identiteit bewaken. Onze lievelingsvoorwerpen vertellen iets over ons leven, ze herbergen mooie herinneringen of symboliseren een bepaalde belangrijke gedachte.

De 10 objecten onthullen fantastische en meeslepende verhalen. Hetgeen de eigenaars ervan bindt is dat ze allen hedendaagse nomaden zijn, mensen zonder vaste verblijfplaats en dat ze eigenlijk ‘onderweg’ zijn. Bij sommigen, aldus de personages in de film, is dat uit noodzaak (daklozen, zwervers en vluchtelingen) en bij anderen omwille van het avontuur (expats, nieuwkomers, avonturiers) of engagement (activisten,...). De personages zijn divers, hebben hun eigen dierbare object en men tracht zich daarmee ergens thuis te voelen. Thuis is een plek waar iemand woont en zich veilig voelt, het is het middelpunt van huishouding, dierbare relaties en interesses. De objecten van de personages vervangen dat gevoel en daarom zijn ze zo dierbaar geworden.

Home and Away zal via de objecten niet alleen de verhalen van de personages vertellen, die soms hilarisch, vertederend en soms ook schrijnend zijn. De film schetst tevens de betekenis van het onderweg zijn, migratie, het bewegen en de vrijheid, wat een levensvoorwaarde is, ook voor de geest, voor iedereen ter wereld.

Facts & Figures: 

Nederlands, Engels, Frans, Spaans gesproken.
Nederlands, Frans ondertiteld. 

Beschikbaar op DVD, Blu-ray, Digibeta, Hard Disk. 

Contact: 

Off World – www.offworld.be

Frederik Nicolai – 0485 404 207
frederik@offworld.be

Eric Goossens – 0475 705 208
eric.goossens@offworld.be