In God's Hand

Om hun geloof te bewaren, moesten zij de kerk verlaten.

Regie: 
Peter Woditsch
Produktie: 
Sophimages
Speelduur: 
69 min. of 56 min.

Eind jaren zestig. Een kleine jongen gaat samen met zijn ouders naar de mis. Tijdens de communie, geeft het kind over. Deze jongen is nu een filmmaker en onderzoekt wat hem toen zo beroerde. Daarvoor ontmoet hij drie priesters, die - verplicht of uit eigen beweging - nu buiten de kerk staan. Ze waren ervan overtuigd dat het woord "religie", "verbinding" of "liefde" betekende en dat het vooral om mededogen ging. Maar ze ontdekten iets anders.

Om hun geloof te behouden, hebben zij de Kerk moeten verlaten. Toch bleven onze zondaars immer trouw aan hun engagement. Er is ook een vierde getuige: Kristin Vanschoubroek, een vrouw. De kerk heeft haar nooit kunnen verwerpen, omdat ze haar nooit had aanvaard. Ze hekelt deze fundamentele ongelijkheid en herinnert ons eraan dat er naast de Vader, de Zoon en de Heilige Geest ook nog de moeder en dochter is.

De drie ex-priesters, Adolf Holl, een Oostenrijker, Horst Herrmann, een Duitser en Luc Hessel, een Belg, en onze vrouwelijke getuige antwoorden in alle eerlijkheid op de filmmaker's vragen.

Facts & Figures: 

Nederlands, Duits gesproken. 
Nederlandse, Franse of Engelse ondertitels.
DCP, HDcam, DVD

Extra: 

Released via DocPoppies op 12 mei 2015.

Contact: 

Sophimages
www.sophimages.be – 02 2230479

Sophie Schoukens – 0495 510 142
sophimages@skynet.be