Gardenia – Before the last curtain falls

Een intiem en intens portret van de cast, een verhaal over seksualiteit en liefde, over erkenning en discriminatie, begrip en onbegrip, maar vooral over moed en doorzettingsvermogen.

Regie: 
Thomas Wallner en Eva Küpper
Produktie: 
Savage Film, Gebrueder Beetz Film Produktion
Speelduur: 
88 min.

‘Gardenia – Before the last curtain falls’ neemt je mee in de moedige, hartverwarmende en schokkende levensverhalen van enkele homoseksuele en transseksuele Vlamingen op leeftijd, die zweven tussen een bestaan als man of als vrouw. Regisseur Thomas Wallner volgt de groep amateuracteurs terwijl ze zich klaar maken om voor een laatste keer te schitteren op het podium tijdens een theater-variété tournee. Ze kunnen nog één keer zichzelf zijn, voordat ze naar hun conventionele en vaak moeilijke levens terugkeren. De cast heeft alles meegemaakt. De film vertelt het verhaal van hun grote liefdes, bittere teleurstellingen en onzekerheden; maar ook vooral van hun moed.

De film volgt de glamoureuze performers tijdens het laatste deel van een tweejarige tournee doorheen vijf continenten met de theatershow ‘Gardenia’, geregisseerd door de Vlaamse topchoreograaf Alain Platel en ‘podiumtovenaar’ Frank Van Laecke. De film gaat niet over deze show, maar focust op de levensverhalen van de personages en hun podiumervaring waardoor de levens van deze ongewone groep mensen helemaal veranderde.

Extra: 

Gardenia ontving de speciale jury prijs op Hot Docs 2014. 

Contact: 

Savage Film – www.savagefilm.be
info@savagefilm.be – 02 711 42 91