Empire of Dust

Experience should be passed on, only that way can you develop.

Regie: 
Bram Van Paesschen
Produktie: 
Savage Film
Speelduur: 
75 min.

Twee mannen uit twee verschillende culturen botsen in het stof van de voormalige Belgische kolonie, de Democratische Republiek Congo. Loa Yang en Eddy beiden werken voor het bedrijf CREC (Chinese Railway Engineering Company). Ze hebben net hun kamp opgezet in de buurt van het afgelegen mijnstadje Kolwezi in de provincie Katanga. Het bedrijf moet de weg tussen Kolwezi en de hoofdstad van de provincie Lubumbashi heraanleggen, een traject van 300 kilometer.

Loa Yang is hoofd logistiek op de werf. Hij is verantwoordelijk voor het waarborgen van de benodigde apparatuur, de bouwmaterialen en het voedsel (vooral kippen) in het geïsoleerde en geprefabriceerde Chinese kamp. De Congolese regering wordt geacht om deze dingen te leveren, maar tot nu toe het team heeft nog niets ontvangen. Met Eddy, een Congolese man die vloeiend Mandarijns spreekt, als tussenpersoon, heeft Lau Yang geen andere optie dan het kamp te verlaten om met lokale Congolese ondernemers te onderhandelen. Want zonder de bouwmaterialen vallen de wegenwerken stil.

Het resultaat is een eindeloos, hard en absurd grappige rollercoaster van onderhandelingen en misverstanden, waarbij Lao Yang de Congolese cultuur en gebruiken leert kennen.

Facts & Figures: 

  • Chinees, Swahili, Frans, Engels gesproken
  • Frans, Engels ondertiteld
  • Beschikbaar op DVD, Quicktime movie, HDCam, Digibeta
  • Beste Belgische Film Docville 2012

Extra: 

Aanwezigheid regisseur en/of producent

Contact: 

Savage Film – www.savagefilm.be
info@savagefilm.be – 02 711 42 91