Carnotstraat 17

Ik dacht dat ik van de hel in de hemel zou komen. Helaas was dat niet zo.
 

Regie: 
Klara Van Es
Produktie: 
Associate Directors
Speelduur: 
86 min.

Vechtend voor een beter bestaan en zoekend naar een nieuwe identiteit raken drie migrantenfamilies, verstrikt tussen twee werelden en een ongewisse toekomst. In het decor van een vervallen filmpaleis waar je ooit kon wegdromen bij diva’s en demonen.

Ooit zat op Carnotstraat 17 in Antwerpen Ciné Rubens, de grootste en modernste bioscoop van België. Internationale filmsterren schreden er over de rode loper. Nu wonen op hetzelfde adres diverse  migrantenfamilies onder één dak. Schotelantennes en waslijnen versieren het doorleefde gebouw. De bewoners van het pand vertellen over migratie, identiteit en wortelen in de samenleving. Ondertussen mijmeren aan de overkant van de straat de bezoekers van het Vlaamse volkscafé over het blanke verleden van de buurt, terwijl de klanten van de Afrikaanse kapperszaak het veelkleurige heden bespreken.

De jazzy soundtrack brengt het gebouw tot leven en verbindt de bewogen verhalen van de bewoners. Regisseur Klara Van Es (Verdwaald in het Geheugenpaleis) maakt op liefdevolle wijze de beslommering en van de al jaren gevestigde migranten voelbaar.

Facts & Figures: 

Nederlands, Vlaams, Dari, Tibetaans, Frans gesproken

Nederlandse, Franse, Engelse en tweetalig N/F ondertitels beschikbaar

Beschikbaar op DCP, BluRay en DVD

Extra: 

Première op 28 september.

Release met DocPoppies op 29 september in 10 filmzalen in Vlaanderen en Brussel.

Contact: 

België (+ internationaal): Associate Directors

Nederland: Cinema Delicatessen