Beyond the Waves

"In één nacht ging Japan over van een militaristische naar een pacifistische staat. Het omgekeerde kan net zo snel gebeuren..."

Regie: 
Alain de Halleux
Produktie: 
Sophimages
Speelduur: 
65 min.

We ontdekken het Japan van vandaag door de kritische kijk van TARO YAMAMOTO : een jong en moedig Japans senator. Een rebel die tegen de algemene stroom ingaat in zijn land.

BEYOND THE WAVES schetst het portret van TARO YAMAMOTO: een atypische jonge Japanse senator die vroeger een populaire acteur was. Door zijn verhaal krijgen we ook een beeld van het hedendaagse Japan. Een land dat meer en meer toeneigt naar nationalisme, xenofobie en herbewapening. Een subjectief Japan gezien door de ogen van een rebel die tegen de stroom ingaat.
We begeleiden TARO doorheen zijn worstelingen (politiek gevecht) en twijfels. Wat we ontdekken, is een weerspiegeling van onze eigen brandende realiteit. Japan is eigenlijk helemaal niet zo ver van ons verwijderd. En we voelen ons dichter met het hoofdpersonage Taro Yamamoto verwant dan we ons kunnen voorstellen.

Een verhaal over politiek engagement in een land na de nucleaire ramp, maar misschien wel aan de vooravond van een nieuwe, andere soort ramp.

Facts & Figures: 

Regisseur Alain de Halleux is een nucleair ingenieur. Hij studeerde later af als regisseur aan de Brusselse Insas school.

Contact: 

Sophimages: Sophie Shoukens